Captains Log 19-12-15 Chastenay le Haut

 

Een volle zon komt over de heuvel ons wekken. Rita zat al een tijdje te graven in haar mobiel, maar ik betreed de dag bij deze. Vorige nacht hebben we als afsluiting toch nog even een wandelingetje gemaakt. Een donkere nacht. Nadat we een spoor van gewekte erf-honden aan het werk hadden gezet, lieten we het gehucht Chatenay achter. Altijd blij dat ik mijn knokkel (wandelstok met klopper) bij me heb.

20151219_085434

Zonsopgang

Wat kille sluierbewolking en een straffe koude wind maken dat er geen sprake is van zomer. Iets wat de zonsopgang en de lekkere warme wagen, even suggereerde. De rust is heerlijk. Rust met het gestage geluid van de wind. Ik zit in de cabine te schrijven terwijl Rita haar ochtendtoilet verzorgt en een aanzet doet tot ontbijt. We willen vandaag iets eerder gaan rijden en kijken uit naar een plek om de watertanks weer te vullen en misschien wat walstroom (vaste 220 spanning voor de boiler) te kopen. Wat een mooie dag!

20151219_105528

Heuveltje op, heuveltje af

Wendy, de juffrouw van onze routeplanner, bekend van; neem de wending, leidt ons zonder waarschuwing door de prachtige campange. Het is echt erg fijn om onder een volle zon door dit prachtige land te rijden. Mooie landhuizen en intieme dorpen die de landerijen afwisselen. Het is duidelijk dat Wendy de grote routes omzeilt en met een tempo van 60 km/u gaan we heuveltje op en heuveltje af.

Pittipoetiestort

Bij Charite sur Loire, berucht om zijn uiterst smalle bruggetje, zou aan het water een campervoorziening zijn met wateraanvoer en pittipoetistort. Helaas is het een treurig brokje asfalt met een half afgedekte stortput en afgeknepen waterleiding. Dan beperken we ons maar tot het aftanken van de dieseltanks voor een prijs onder de euro. Hoera roepen de Hollanders.

20151219_121139

Verder op zoek naar water. Volgens informatie op 2 km verderop. Wendy weet de weg. Een grootte hoeve met schuren rondom én een door grind verstevigde parkeerplaats met keurige stroompaaltjes. Hier moet het zijn. Een niet gebruikte caravan is ons gezelschap en de vrouw des huizes komt ons tegemoet.

20151219_150207

Huiselijke zaken

Water in overvloed, een stort voor de pitti en alle vrijheid om te doen waar we zin in hebben. We besluiten om wat huiselijke zaken bij te werken en alszodanig te blijven. De boer sluit het water aan en zijn vrouw legt ons uit waar het dichtstbijzijnde dorp is voor boodschappen. Met onze trouwe Steyr zijn we er snel en slaan in voor de komende 2 dagen.

Eenmaal terug gaan we aan de slag. Rita stort zich op de binnenkant terwijl ik een doorsmeerbeurt voor de wagen verzorg. Het meubilair wordt buiten gezet en we genieten van heerlijke omeletten als lunch.

 

20151219_144643

Smeerslang

Het doorsmeren wordt onderbroken door een geknapte smeerslang die mij enigszins aan het goede humeur peutert. Als Rita, op het moment dat ik onder de wagen lig, de wasbak in de keuken leeg laat lopen, rakelings langs mijn hoofd, zal het hooggeëerde publiek wel weer schateren van het lachen. Ik daarentegen lig op een voorheen droge plek en kom niet bij het ventieltje in de cadan-as. Wat valt daar te lachen ?!!!

Thuisfront

Voor de zon naar het andere halfrond vertrekt is het gereedschap weer in de kisten en zitten we  gezellig, de nu weer koude wind te slim af, in onze warme salon. Een wassende maan, nu meer dan de helft, hangt stralend boven het dakluik. Via de App zegt Rob Berendsen  in Delft mij een nieuwe vetspuit met soepele slang toe, hetgeen een zo heerlijk comfortabele gevoel voed dat er een thuisfront is van en voor reizigers op deze planeet. Rob, Sandra en Rita en ik hebben een afspraak ergens onderweg. Als zij binnenkort met hun bus naar Portugal reizen kruisen onze routes volgens afspraak.

Waar zijn we eigenlijk? Baugy ! weet Rita, altijd beter op de hoogte dan Wendy, laat daar geen misverstand over bestaan….

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *