Captains Log 20-12-15 Baugy (F)

De zon streelt over Buddah’s gelaat. Twee grootheden ontmoeten. Omdat we gisteravond het geluk van douchen hebben mogen proeven is de aanvang van een nieuwe dag toebedeeld aan schone kleren. Kastjes open, kastjes dicht.

Douchewater

Ik leeg de pittie en tref vast wat voorbereidingen voor vertrek. Een land van klonters zegt Rita als ze snel inspecteert of mijn schoenen de ganse keuken niet wéér onderlopen met boerenland. Er wordt gejaagd op de velden, reden te meer om aan te nemen dat het zondag is. De maaltijd voor de kerst moet vers zijn. Divers gevogelte maakt dat ze wegkomt. Wij ook. Voor vertrek lijmen we nog even latjes op het keukenblad om waswater te keren. Van die dingen, huiselijk en praktisch, zo wordt de wagen steeds meer bewoonbaar. Zelf was ik met het douchewater de wagen van buiten. Zo betreden wij representatief de Franse wegen.

20151220_140130

Bumpers

Voorwaarts, richting zuidwest. Eerst nog een vrolijke route op binnen wegen en vervolgens de route National. Dat kachelt lekker door. Muziek komt van de 80 jaren cd, veel meezingers. De zon breekt weer in de loop van de dag door. We maken een stop bij een parkeergelegenheid met restaurant en benzinestation. De plek staat overvol met vrachtwagens die op zondag niet mogen rijden. Wij schuiven achter de bumpers aan. Personenwagens worden hier niet graag gezien.

Rouchefourcauld

Omdat we er een lekker tempo op na houden douwen we nog eens even door. Wendy mag meepraten als daar een kruising voor is. Ze doet dat lekker tot er een nieuwe weg verschijnt. We naderen ons doel. Rouchefoucauld.

20151220_172034

Het betreft een dorpje aan de voet van een imposant kasteel dat nog in toonbare staat is. We vinden een plek vóór de lokale camping en zijn weer zo blij dat we selfsupporting zijn. Net als we staan gaan we direct het dorp in. Omdat we daar muziek horen weten we dat er wat te doen is. (en we willen voor de zondagse vechtpartijen weer bij de wagen zijn)

20151220_164923

IJskoningin

Het blijkt een kerstmarkt te zijn zonder al die malle houten kerstkraampjes.

Hier doet men nog aan de deugden van een kleine gemeenschap. Alle jonge meisjes staan met een blauw prinsessenjurkje in de rij om met de ijskoningen (15 graden boven nul) op de foto te mogen. De andere jongelui worden in een dubbelspan met Kerstman rond gereden in de dorpsstraat. Men eet pannenkoeken met Nutella en suikerspinnen uit een grote pan. Een matige versie van Mickey en Mimi Mouse zorgt voor de overige fotogelegenheden. We kijken het met gepaste eerbied aan.

20151220_172108

Reptielenstaart

Een korte wandeling brengt ons boven bij het kasteel. Entree is 11 euro pp. Dan de buitenkan maar. Altijd leuk voor een vakantiekiekje. Bij de aanwezige uitleg leren we dat de lokale jonkvrouw iedere zaterdag transformeert in een ongekende schone met (helaas) een reptielenstaart. Dit is de dag dat haar moeder de opgewonden gasten de deur wijst. Het betreft waarschijnlijk een bordeel dat zaterdags gesloten was en waar de madam de klanten afpoeierde.

20151220_172647

Mouri(e)r

We hebben vandaag 333 km gereden. Kenners van de duivels rite weten wat dit betekend. Het is zondag in Frankrijk dus waarschijnlijk valt het ook wel weer mee. Wij zijn niet bang. Integendeel; een vrolijk potje verse zuurkool met piepers staat te pruttelen en het worstje dat er bij hoort beloofd een prettig gevulde maag. Weet de lezer al dat we naast het rusthuis P Mourier staan?

Dat is die van partir c’est mourir une peu. Vind ik persoonlijk een beetje smakeloos maar wellicht kunnen de fransen er om lachen.

 

3 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *