Captains Log 22-12-15 Biscarrosse-plage (F)

Vlak voor de zon het bos inkijkt, wenden we ons nog eens in ons bed. We horen de branding in de verte en realiseren ons geluk. Daar staan we in een prachtig bos met de Atlantic voor de deur.

Spanje

Eerst de afwas van de vorige dag en dan een uitgebreid ontbijt met warm brood en thee/koffie. De wagen in orde maken en op weg gaan naar Spanje. Wie gaat er mee? Het pakt anders uit dan ik had voorzien. Nog voor we goed en wel vertrekken valt het glas uit Rita’ s nieuwe bril. Of eigenlijk breekt het vistouwtje dat het glas vasthoud. Daar gaat Dr. Spectacles (de leverancier) nog over horen.

Rotondes

De weg op de kaart die parallel aan de kust van noord naar zuid zou gaan blijkt een eindeloze aaneenschakeling van rotondes te zijn. Eerst was het nog een 2 baan’s route door het bosgebied. Dan komt een lint van dorpen en volgen de rotondes om de 500 meter tot soms 100 meter elkaar op. Ik schakel me een hoedje. Remmen oprijden en schakelen schakelen schakelen. Als Wendy rotonde 99 aankondigt heb ik het gehad. We stoppen voor koffie in een bosplek met kloofhout en nemen een belangrijke beslissing; een stukje Peage tot over de Spaanse grens. Zo gezegd zo gedaan. Op de Peage is het direct van een andere orde. We betalen cash aan de poort en rijden de grens met Espangol over. Het is een heftige dag geweest voor mens en machine.

Politiecontrole

Op zoek naar een plek voor de nacht moet ik na een inspectie van een buitenweggetje weer de grote route op. Dan blijkt weer hoe lang het duurt voor onze wagen op snelheid is. Een aanstormende truck met 90 km per uur moet vol in de remmen en weet met groot licht en luide hoorn zijn beklag te onderstrepen. Als Rita het nóg eens onderstreept vind ik de reis van vandaag wel lang genoeg geduurd. Maar zo werkt het niet bij reizen.

Bij een volgende détour op zoek naar een plaats, staat een politiecontrole die ons graag nader bekijkt. Hij salueert zoals dat hier hoort en is zelfs bereid  om een weinig Engels aan te wenden om naar mijn papieren te vragen. Of het een rijdend huis is. Hij had het niet treffender kunnen omschrijven. Papieren zijn in orde. Goede reis!

Vrijheidstrijders

Onze volgende afslag brengt ons bij het dorp Sunbilla in Baskenland. Eerst parkeer ik naast het dorpsplein maar dat is toch iets té publiek. Dan de overkant van de bergbeek die het dorp doormidden klieft. Een beetje scheef, wat vaker voorkomt in de bergen, maar verder perfect. Passanten lachen ons toe in deze regio van vrijheidsstrijders. We maken een wandeling door het dorp. Bezoeken de lokale kruidenier (geen internet sim kaart) en het locale Café waar een damesgroep met yogamatjes aan de koffie zit. En daarna gaan we naar huis om te eten. Het eten is klaar.

 

1 antwoord
  1. Marieke
    Marieke zegt:

    Klinkt als een prachtige natuur en een gezellig huishouden.
    Zijn jullie nu met kerstreces ? En is de bril gemaakt of heb je je als een blinde aan Tom moeten toevertrouwen tijdens de kerstdagen. Best goed voor zijn naastenliefde quotum Veel plezier nog.

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *