Captains Log 23-12-15 Sunbilla (S)

 

Sunmilla

De zon komt Sunbilla voorlopig nog niet in. We zien haar wel over de bergen stralen, maar het dal is voor een later moment. Op de gevel naast onze wagen staat in tegelplateau de naam Sumbilla. Ongetwijfeld om ongewenste bezoekers in verwarring te brengen. Wij besluiten op tijd te vertrekken.

Eerst haalt Rita nog vers brood en verse ham bij Jesus, de slager. Hij weet dat zij van de Camion is, dat is geen kunst als je Jezus heet. Vriendelijkheid alom.

PamplonaLet op de bloesem aan de bomen, 23 december!

Uitgestrekte vergezichten

Zelf heb ik snel mijn ochtend toilet gedaan en we zijn er klaar voor. Waar uitgestrekte vergezichten van de Pyreneeën op het programma stonden rijden we vrij snel in de wolken. Een taaie mist blijft een groot deel van de route hardnekkig onze vergezichten beperken.

Dan zetten wij het verhaal van de Jonkvrouw op  en genieten van het mooie verhaal. We rijden flink door op een route nationaal die er fijn bij ligt. Rita weet dat daar veel EU geld in is gepompt. Goed besteed zou ik zeggen.

Straatkrantverkoper

We maken een korte stop in Pamplona. Als we de stad inrijden vinden we vrij snel wat we zoeken; een opticien en een telefoonzaak met internetkaarten.

Terwijl ik bij de wagen blijf die op een laad en los plaats staat, laat Rita de nodige reparatie aan haar bril uitvoeren en onderhoudt ze de conditie voor het internationale web-verkeer. Als alles gelukt is nemen we nog snel een koffie en laten de wagen achter onder wakend oog van een straatkrantverkoper die hem voor een fooi graag in het zeil houdt.

Menu del dia

Pas later in de dag word de mist wat dunner en kunnen we ook zien hoe mooi het land is waar we te gast zijn. We vinden weer een plek waar we aftanken onder de Euro. Dat is toch wel heel prettig. Als we verder willen ruikt Rita de onvermijdelijke geur van een Spaanse lunch. Dat is precies waar ze zin in heeft. Zo gezegd, zo gedaan. We laven ons aan een dagschotel welk een voorgerecht, een hoofdgerecht, toet én een fles wijn naar keuze inhoud.

Het is basaal en smakelijk. De entourage is er een van gebogen chauffeurs die tevreden hun maal oplepelen. Televisie hoort daarbij opdat zij zich niet vergrijpen aan het enorme kerstlandschap dat in miniatuur op 5 tafels is gebouwd.

Ventilator

Wij moeten verder, richting Burgos, waar we tegen de avond aankomen. We staan aan de rand van het centrum. Ik probeer met het beschikbare daglicht de ventilator van de kachel weer aan de praat te krijgen die er na de lunch spontaan mee gestopt is. Dat lukt niet direct. Ook zie ik dat er koelvloeistof uit de inlaat loopt. Dat is bijzonder. Ik verwacht eigenlijk geen overdruk maar het moet eerst maar eens afkoelen.

Warme chocomel

Rita en ik gaan de stad in. De kerstsfeer is alom aanwezig. We lopen even binnen bij de kathedraal en zwerven door de straten van deze vriendelijke stad. Kopen een pannetje en bekijken een hoed. Ik ben een beetje rillerig en wil eigenlijk wel naar de wagen. We slaan even warme chocola en Brandy in voor de zeker

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *