Captains Log 25-01-2016 Lakhnafif.

Het kamp ontwaakt op zijn gemak. Ik ben deze keer de eerste die thee zet en de route op de camping verkent om straks water te tanken. Dit alles komt helemaal goed. Met afgeladen tanks verlaten we dit voorbeeld van (Duitse) orde. De weg laat ons niet lang in die waan.

hutje

Claxonerende Jungle

Je had hier links af gemoeten roept mijn navigateuze iets te laat. Wat dan volgt aan route kan je nooit terugdraaien in de zin van had ik maar…rechtdoor dus op een weg die ons evengoed bij het einddoel zal brengen. Richting Agadir; het Benidorm van Marokko. Naarmate we dichter bij de kust komen stijgt de kakofonie. De weg wordt sneller en breder met een tempo welk alleen de handige stuurman nog kan bijhouden. Toppunt is ongetwijfeld dat deel waar de weg dat half afgesloten is in verband met het leggen van een nieuw asfaltdek. De andere weghelft moet zowel door aankomend als tegemoetkomend verkeer worden gebruikt. Helaas zijn de aanwijzingen nog niet op zijn plaats. Dan geldt het recht van de sterkste!

Ik neem positie achter een flinke vrachtwagen en laat me door dat sleepbootje dwars door de claxonerende jungle trekken. Bumper op bumper en geen vertwijfeling! Afsnijdende bromfietsers hebben seconden om weg te komen maar daar blijft het dan ook bij. Achter de werkzaamheden ploffen we als bij een ontkurkte champagnefles op een dubbele rijbaan tot de orde. Geen gewonden en geen schade aan het materieel.

ezels

Agadir zelf komen we niet in. We schampen er eigenlijk langs af op weg naar het zuiden. In het boek van de Algemene Nederlandse Wielrijders Bond, wordt een camping aangeprezen langs de kust. Dat kiezen we als doel van de dag. Niet te ver en toch weer helemaal anders. Op een weg naar de kust verwacht je eigenlijk ieder moment dat weidse uitzicht op de oceaan. Dat laat op zich wachten,  wat daarvoor in de plaats komt is een gebied met intensieve tuinbouw in kassen. Dan houdt de weg op en rijden we verder over een smal zandpad.

FB_IMG_1453822373892

Zeer onregelmatig stuk

Camping La Dune is eigenlijk een hotel met een rondje tenten die onder de noemer Berbertenten per nacht verhuurd worden. Er is ook plaats voor een kampeerwagen maar die is bezet. Gelukkig staat die op het punt om te vertrekken zodat we van harte welkom zijn. Wij hebben geduld en bestellen een uitsmijter. Deze wordt na enige tijd geserveerd in een tadjin. We zijn tenslotte in Marokko. De kampeerwagen is inmiddels vertrokken en wij kunnen op die plaats. Het is een soort ommuurd privé strandje. Om er te komen moet je een, schuin, zeer onregelmatig stuk passeren. Eerst probeer ik het achterstevoren. Dat wordt hem niet; te scheef. Dan voorlangs, veel beter te behappen. We staan op de plek die we willen. Het vooruitzicht dat we er weer achterlangs uit moeten is van latere zorg.

What goes up, must come down zegt de bekende traditional. (Spinningwheel A.W.B.)

hoogte

Hoogteverschil 30 meter.

We gaan een korte wandeling maken om het strand en de zee te bekijken. Altijd fijn om die enorme plas water weer te zien. Het strand zien we ook maar het ligt 30 meter lager. De duinenrij waar wij overheen gaan staat daar (soms) loodrecht op. We kunnen wel op dat strand komen maar kiezen de route bovenlangs. Overal lopen  jongens en mannen die in de diepte iets te doen hebben. We ontdekken vissershutten die tegen de steile wand aan gebouwd zijn.

vissers

Dat maakt het allemaal nog interessanter. Voor vandaag houden we het bij een korte verkenning en trekken ons daarna terug bij de wagen. We instaleren ons voor de zonsondergang en zijn een beetje verrast door de positie waar de ploert in zee duikt. Veel te vroeg, links voor het midden in plaats van recht tegenover het strand, waar bij ons het  westen is. Ach, die Hollanders met hun rechte horizon.

Wij zijn en blijven de enige gasten, als je de drie mensen die in het hotel zitten niet mee telt. De eigenaar laat nog even zien waar het licht zit en trekt zich terug. Een waakhond neemt het over. Deze blaft een fier A Salaam aleikum  tegen passanten die hij vermoedt, maar antwoord blijft uit.

 

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *