Captains Log 26-01-2016 Sidi R’bat.

Een van de fijnste douchefaciliteiten tot nu toe vinden we in Camping La Dune. Zeg maar rustig een badzaal met heerlijk warm water en een hoog service gehalte. Zo mag ik de dag graag beginnen.

Oud brood

Dan is het ontbijt aan de beurt. Onze kast herbergt brood uit diversen plaatsen in het verleden. Aangezien ze niet aangekocht zijn met groene spikkels is het tijd dat er eens wat weggedaan word. Stokbrood blijft over en gaat in de pan. Lekkere eitjes en een kommetje muesli met yoghurt. Ziehier hoe smakelijk gezond wij den dag in gaan. Bakkie koffie met geslagen melk, dat hoort er bij.

walvis 

Moby Dick

We gaan vandaag wandelen; langs de oceaan en door een nabij gelegen natuurgebied. Als wij de duinenrij afstuiven is het opkomend tij. We lopen langs het water richting de mondig van een kleine rivier. Daar is ook het gebied waar we willen wandelen. Als de rivier stroomopwaarts volgen klinkt er al snel een fluitje. Ik zie niemand. Het fluitje klinkt weer. We wachten rustig tot er een persoon uit de bossage komt om ons te vertellen dat we door een broedgebied sloffen. Daar zat de ene soort, daar de andere , en daar de derde. Wij konden hem geen ongelijk geven. Omdat de conversatie geheel ontspannen en vol begrip bleef was de parkwachter wel genegen om ons te trakteren op een extra attractie. In 2012 was er een walvis aangespoeld en de geheel uitgedroogde schedel lag bij hem in de bosjes. Dat lieten we ons geen twee keer zeggen. Een respectabele schedel keek ons met holle oogkassen aan. Mobi Dick is terecht. Later hoorde we dat hij in drie delen was gehakt en dat van de ruggenwervels fraaie stoelen waren gemaakt.

rivier

Puur natuur

Op onze terugtocht langs het strand vonden we het toch een beetje sneu dat we het gebied niet verder in mochten. Het mag overigens wel via het officiële pad dus we keren om en kiezen de formele route De beheerder groet ons voor de tweede keer vriendelijk en het uitzicht blijft zeer de moeite waard. We komen langs borden die de flora en fauna toelichten en begrijpen dat het allemaal exclusief is. Een uitzichtpunt (een voormalig pompgebouw) is de uitgesproken plaats voor een stop. Het is al behoorlijk heet geworden en dit open huisje voorziet in koele lucht en prachtig uitzicht. Ik maak fraaie foto’s van Rita die even tot zichzelf komt.

toren

Keren voor vertrek

Het is te heet om het park nog dieper in te gaan. We wandelen terug, groeten de beheerder voor de derde keer en zoeken de vloedlijn weer op. De klim naar de camping is een vol houdertje. Met de hele bemanning boven op het duin gaan we naar de wagen voor een rustige middag. Ik kijk nog eens goed naar de weg die de wagen uit dit terras moet leiden. Schep wat zand weg om enigszins de grootste hoogteverschillen te beteugelen en overweeg om morgen toch eerst te proberen de wagen om te keren. Rita is voor. Dan proberen we het zeker!

 Verse vis

Om zes uur precies komt de campingbaas ons herinneren aan de bestelling die we eerder deden; verse vis uit de oceaan met een lekkere schotel groente. De bestelling is bij de huisdieren ook doorgekomen want twee katten en de waakhond kruipen snel naderbij. Het is een indrukwekkend succes. Wat een lekkere vis! Een heerlijke groetenschotel met aardappels bloemkool wortel en paprika, salade voor en water na. Het toetje van sinasappel moeten we afslaan wegens opgespannen kleding. Als we weer in de wagen zitten kan alleen een kopje koffie dit culinair genot nog aftoppen.

We hebben afgerekend want morgenochtend ontsnappen we van dit terras aan de oceaan. We trekken naar het noorden!

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *