Sidreria La Frustareiga

Drie Koningen

Ik heb mijn heil gezocht op de parking van een iets hoger gelegen Sidreria La Furstariega.

Vanaf een uur of één in de middag zie ik steeds meer auto’s op de verder lege parkeerplaats staan. Hele families stappen uit. Oma keurig gekapt, pubers met felgekleurde kapsels en vaders die wat verveeld om zich heen kijken. Je vraagt je dan toch af wat dit kan zijn. Bruiloft, verjaardag, jubileum? Het worden er steeds meer en ineens herinner ik mij dat er iets is op 6 januari. Ik zoek het op. Drie Koningen! Zes januari is een officiële Spaanse feestdag.

Sinterklaas

Voor wie het feest niet kent. De drie koningen kwamen bij het kindje Jezus op kraam visite en gaven hem goede raad en cadeautjes. Op zich allemaal niets bijzonders maar toch reden voor een feest. Hier in Spanje betekent dat cadeautjes en voor volwassenen vaak cadeautjes met een knipoog. Ik moest meteen aan Sinterklaas denken.

Feestgedruis

Ik weet dan nog niet wat ik zal doen. Verder reizen of hier blijven. De omgeving is prachtig en je kunt hier goed wandelen. Nu ik al die gasten zie binnenkomen besluit ik om me ook in het feestgedruis te storten. Doe een schone broek aan en ga naar binnen.

Vroeg

Alle tafels zijn keurig gedekt. ‘Todo està lleno’ maar ik mag gerust een wijntje drinken aan de bar. Het is misschien nog wat vroeg om te drinken aarzel ik even maar dat dacht in vanochtend ook toen ik een oude man zijn tweede rode wijn zag bestellen terwijl ik nog aan mijn eerste koffie moest beginnen. Dus wat is vroeg?

Sidre

Ik nestel me bij de bar en bestel. De Sidre wordt hier vanuit grote hoogte ingeschonken zonder naar de fles noch het glas te kijken. Het gevolg is dat de schenker niet meer weet waar hij of zij moet kijken. Een bizar gezicht. Om mij heen is het een gekakel van jewelste. Ik observeer en drink, observeer en drink. Dan wordt er toch nog een extra tafel te voorschijn  getoverd. Aan mij wordt gevraagd of ik solo ben waarop ik ja knik en de tafel gedekt wordt.

Ongans

Zo gebeurt het dat ik mij op deze Drie Koningen ongans eet en veel teveel wijn drink om nog ergens heen te kunnen. Aan het eind van de middag val ik terwijl er een warm Spaans zonnetje in de wagen schijnt,  liggend op de schapenvacht heerlijk in slaap. Het is goed voor vandaag en morgen rijd ik zonder problemen weg….

 

2 antwoorden
  • Rita Brakel
   Rita Brakel zegt:

   Heerlijk gedoezeld tussen waken en slapen. Na een uurtje, om kwart voor zes, nog even een fijne wandeling gemaakt langs de kust en het strand waar ik ‘gestand’ was. Even wat calorieën verbranden en een frisse wind door het hoofd. Het fijne is dat het hier pas om 19 uur donker is.

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *