Voetbalveld

Een stop met een missie

Het is doodstil buiten. Als ik de gordijnen open zie ik door de mist een lege parkeerplaats tussen een voetbalveld en een nieuwbouwwijk. Geen ganzen, weidse vergezichten of andere romantiek hier in St Oedenrode.

Intieme stoffen

Het is altijd weer even zoeken naar een geschikte afvoer van de inhoud van de Porta Potti. Een paar weken geleden stond ik met de Steyr in Zutphen en ben ik met een overvolle Potti op een trolly naar het huis van mijn zwager gereden. Op zichzelf een bizarre ervaring om met zulke intieme stoffen over de openbare weg te lopen. Het was ook nog een hobbelige route waardoor de Potti  enkele malen van de trolly gleed. Spanning alom. Uiteindelijk bereikte ik mijn doel en kon ik de menselijke afvalstoffen lozen in het toilet. Opgelucht rol ik een lege Potti over dezelfde hobbelige weg weer terug naar de wagen.

 De dop van de Potti

Tijdens die terugtocht moet het gebeurd zijn. Ergens onderweg is de dop van de Potti eraf getrild zonder dat ik het in de gaten had. Helaas kwam ik er pas na een paar dagen gebruik achter dat er iets niet in orde was. Door het ontbreken van de dop lekte de Potti met alle gevolgen van dien. De oplossing voor dit probleem ga ik vandaag zoeken bij één van de grootste kampeerboeren van Nederland, De Wit, die gehuisvest is in een enorme loods tussen St Oedenrode en Schijndel. Zo kom je nog eens ergens!

4 antwoorden
 1. Irène Steinert
  Irène Steinert zegt:

  Goede reis, stoere Rita …
  Heb je inmiddels de dop gevonden, tja hoe zo’n klein onderdeel essentieel is voor het dagelijks comfort.
  Ik kijk uit naar je reisverhalen en ben een beetje jaloers.
  Wij zijn net terug uit China, een fascinerend land, met een geschiedenis die zeker tot 4000 voor Christus teruggaat en wat betreft architectuur en techniek Europa ver vooruit is.
  Leuk om zo met je mee te reizen, tot morgen…

  Beantwoorden
  • Rita Brakel
   Rita Brakel zegt:

   Wauw China, dat was de eerste bestemming die Tom en ik op ons verlanglijstje hadden gezet. Wie weet of de Steyr daar ooit nog zal komen.
   Wat de dop betreft, die is gevonden. Ik heb er maar meteen twee gekocht!

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *