Volle maan

Zoektocht

Als ik wakker wordt komt er een nieuwsgierige fietser voorbij die tevergeefs naar binnen probeert te kijken. Verder is er niets of niemand te bekennen in de bossen om Nuenen. Ook het voetbalveld, waar gisteren de jeugd van Nuenen zich nog luidruchtig vermaakte, is verlaten. Net als de parkeerplaats.

Hoorcollege

De eerste twee reisdagen heb ik 58 km afgelegd maar vandaag ga ik toch echt de grens over. Weg van de duizenden MB’s die ik nog tegoed heb op mijn telefoon en waarmee ik gisteravond nog snel even wat luisterboeken heb gedownload. Waaronder een hoorcollege over het gedachtegoed van Spinoza en dat van de in Auschwitz omgekomen Joodse schrijfster Etty Hillesum,.

Eurotopia

Ook heb ik nog even Tegenlicht gekeken op uitzending gemist. Waarin de Duitse filosoof en historica Ulrike Guérot verteld over haar Eurotopia. Een Europeese republiek bestaand uit 50 regio’s rondom clusters van grote steden. Allemaal ingrediënten voor mijn eigen zoektocht.

 

Literair dorp

Een tocht die mij vandaag over de heuvels van Wallonie naar Redu heeft gebracht. Een literair gehucht in het diepe zuiden van de Ardennen. Daar staat de Steyr nu te schitteren in de volle maan. Morgen is mij hier een strak blauwe lucht beloofd, 7 uur zon en 11 graden. Ik ga even nergens meer heen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *