Faro del Capo San Agustib

Heerlijk wandelen in de motregen!

Ik zit al een flink stuk westelijker. Dat betekent dat het pas om een uur of zeven donker wordt maar ook dat de zon later opkomt.

Soms wordt ik om half 8 ’s ochtends wakker. Het is buiten dan nog echt donker dus draai ik me nog lekker even om. Als ik wat later weer wakker wordt blijf ik nog één, of soms twee uur in bed liggen. Drink een kopje thee, lees wat op mijn telefoon of zoek wat praktische informatie op.

Impulsief

Langzaam begint zich een plan voor de dag te vormen, ik sta op, ontbijt en ga dan meestal iets heel anders doen. Tom zegt dat ik impulsief ben. Dat verbaasde me aanvankelijk, maar nu ik erop let denk ik dat hij gelijk heeft. Ik kan enorme plannen maken maar uiteindelijk doe ik wat me voor de voeten komt. Vroeger, toen ik nog werkte en allerlei verplichtingen had, zei ik altijd dat ik op een vrije dag het liefst mijn ‘neus’ achterna loop. En welbeschouwd is dat precies wat ik de afgelopen weken doe!

Klein ommetje

Vandaag ook. Het is miezerig weer en dat blijft het voorlopig ook. De ideale dag om wat bureaucratische rompslomp af te handelen. Ook daar ontkom ik in deze digitale tijden niet aan. Voor ik begin ga ik nog even naar buiten om een frisse neus te halen. Even twijfel ik of ik mijn telefoon zal meenemen. Het wordt een kort ommetje, ik ken de directe omgeving, heb Google maps dus niet nodig en foto’s heb ik gisteren al gemaakt. Ik pak de telefoon, je weet maar nooit.

Geel slakje

Dat kleine ommetje is een lekker lange wandeling geworden met af en toe wat motregen. Ongelooflijk hoe heerlijk dat is en hoe fijn om je te laten meeslepen door de wereld om je heen. Om betoverd te worden door een kabbelend beekje, woeste golven en een piep klein geel slakje. Zoveel schoonheid en even zoveel eenvoud. Overweldigend. Helemaal gelukkig en doorweekt ben ik na uren dwalen terug in de wagen. Morgen is er weer zo’n dag!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *