Guitiriz

Vandaag geen gedoe, vandaag de fiets!

Als ik wakker wordt hoor ik vogeltjes! Hét geluid van de naderende lente. Als ik de gordijnen open doe zie ik de zon. Dit wordt een mooie dag!

Ongekende luxe

Na alle gedoe van de afgelopen dagen misschien een wat brutale stelling maar ik durf hem toch te maken omdat de Steyr vandaag niet gestart wordt. Dat geeft rust. Vandaag blijf ik op de gratis camperplek van Guitiriz, een locatie  met water én stroom. Er zit een kleine boiler in de wagen waarvan het water verwarmd wordt door de koelvloeistof of door walstroom. Ik heb normaal gesproken dus alleen warm water nadat ik gereden heb. Als ik wil douchen rijd ik meestal naar een plaats waar ik ook water kan tanken. Het water in de boiler is dan warm en ik kan het enorme verbruik meteen aanvullen. Ik douche met ongeveer 3 liter water, de water tanks hebben ieder 40 liter hebben. Maar soms is het moeilijk om aan water te komen dus ben ik voorzichtig. Nu ik walstroom heb die de boiler (20 liter) ook kan verwarmen én water kan tanken heb ik van beide genoeg om eens lekker lang te douchen. Een ongekende luxe!

Kabbelend beekje

Na een rustig begin van de dag pak ik de fiets uit de ‘schuur’ achter. Ik wil terug naar het restaurant waar ik gisteren zo goed geholpen ben. Door alle stress van die macho mecánico was ik helemaal vergeten de koffie te betalen, dat wil nog graag even doen nu ik nog in de buurt ben. De weg naar het restaurant heeft twee flinke heuvels en is heel druk met verkeer dat hard rijdt. Ik besluit een route te volgen over boeren landweggetjes en wandel/bospaden. Een fietstochtje van zo’n zeven kilometer, alles bij elkaar 79 meter omhoog en 61 omlaag. Ik kies een route die zoveel mogelijk langs de kleine kabbelende beek gaat. Kabbelende beekjes klimmen niet, ze dalen alleen een beetje….

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *