Bomba

Operatie geslaagd

Ik wordt een aparte ruimte ingeloodst waar de brandstofpomp in een testopstelling staat te glimmen, net als de twee mannen die er met enige trots naast staan. Ze gaan de bomba testen en ik mag erbij zijn, ‘filmarlo para mi marido’.

Ik pak mijn telefoon om dit spannende moment vast te leggen. Maar als de mannen de motor starten gaat er iets niet goed. De chef laboratorio en zijn medewerker overleggen, sleutelen wat links en rechts, overleggen weer maar het resultaat is duidelijk onbevredigend. Teleurgesteld laat de chef mij weten dat het vandaag niet meer gaat lukken, maar dat morgen alles goed komt.

Mañana Himalaya

Wat aangeslagen trek ik me terug in mijn wagen. Ik krijg de sleutels van het hekwerk en breng de nacht door op het bedrijfsterrein. Als ik ’s avonds het filmpje wil bekijken blijkt dat niet alleen het testen mislukt is, het filmpje is onvindbaar.  Ik leg me er bij neer en richt mijn hoop op de volgende dag……mañana, mañana

Nog net voor de lunch zie ik de mannen met de bomba naar de wagen komen. Ze hebben vanochtend de tests uitgevoerd en de brandstofpomp gezond verklaard. Binnen een uurtje zit het hart van de motor er weer in en maak ik een testrit met de chef. Dan vraagt hij of hij misschien ook even mag rijden. We wisselen van plaats en duidelijk genietend rijdt hij de wagen over de smalle en soms steile weggetjes. Hij is duidelijk een liefhebber en een vaardig chauffeur. Als ik vraag of ik nog ergens rekening mee moet houden om te voorkomen dat het weer gebeurt, stelt hij me gerust. La regulador de la bomba is weer is top conditie, zo verzekert hij me, klaar voor de Himalaya!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *