Steyr 1 jaar!!!!

 

slingers

Vandaag is onze Steyr jarig. Het is precies 1 jaar gelden dat we haar voor het eerst zagen in de werkplaats van Expeditievoertuigen.nl, op 29 januari 2015. We rijden voor een bezichtiging naar de Achterhoek, Eibergen. Daar staat een wagen compleet met woongedeelte te koop. De wagen is binnen ons budget, redelijk ‘jong’, uit 1986 en heeft maar 135.000  kilometer op de teller. Het is een regenachtige dag en onderweg laat ik Tom weten dat dit toch vooral een bezichtiging is om onze kennis te vergroten. De wagen waar we naar gaan kijken is immers geen Mercedes 1017, een absolute voorwaarde, maar een Steyr. We hebben beiden geen idee wat dat voor merk is en ik was zeker niet van plan om een wagen van een onbekend merk te kopen.

Steyr versus Mercedes

Na een flinke rit komen we rond een uur of één aan op een klein industrieterrein bij Eibergen. We parkeren mijn kleine Up op de oprit en lopen naar de grote werkplaats achter het huis. Daar ontmoeten we de jonge eigenaar, Hugo Kuppen, die ons meteen meeneemt naar één van de mooiste wagens die we ooit gezien hebben. Het is liefde op het eerste gezicht. Niet te groot, wel hoog op de poten, voorzien van alle comfort en heel indrukwekkend. Dat het geen Mercedes is wordt door de verkoper direct van de hand gewezen. ‘Deze is veel beter dan een Mercedes’, is het nuchtere en voor ons meteen overtuigende commentaar. De wagen doet de rest. Een robuuste salon van het principe ‘je hebt wat je ziet’, een eenvoudige maar functionele inrichting en een geweldige gele kleur.  Na een uurtje nemen we weer afscheid. Ik vraag Hugo Kuppen of er misschien een snackbar is in Eibergen en of hij over een dik uur nog in de werkplaats is. Tom kijkt me verbaasd aan niet begrijpend wat ik nou in een snackbar in Eibergen wil.

Uitsmijters

Als we in de auto zitten zeg ik dat ik nu wel wil beslissen dat we het doen. Het is precies wat we zoeken dus waarom nog langer wachten? En zo is het gebeurd. Onder het genot van twee heerlijke Achterhoekse uitsmijters beslissen we de Steyr te kopen. Dat onze experts de motor nog niet bekeken hebben en dat het geen Mercedes is, allemaal heilige voorwaarden, speelt ineens geen rol meer. We zijn verkocht. We gaan terug en binnen een half uurtje hebben we een deal. Aan de keukentafel schrijft Hugo de afspraak op en we tekenen ervoor. De Steyr is van ons. Nu al één jaar! Hieper de piep Hoera!

 

 

2 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *