Santiago de Compostela

Terug in Santiago de Compostela

Ik ben weer terug in Santiago de Compostela. Bij mijn vorige bezoek, twee weken geleden, was het er niet van gekomen om de oude pelgrim stad te bezoeken. Ik wilde wel maar de Tomtom stuurde me het verkeerde pad op.

Venijn

In je eentje met de Steyr een stad inrijden vraagt logistieke voorbereidingen. Je kunt zo’n grote wagen nou eenmaal niet overal neerzetten. Via de Camper App had ik een goede locatie gevonden. Coördinaten ingevoerd en rijden maar. Het was een kilometer of drie dus wat kon er gebeuren. Kijk en daar gaat het dus mis want als ik iets geleerd heb als navigateuse dan is het wel dat het venijn vaak ik de staart zit. Je kunt een mooie bestemming uit kiezen en driehonderd kilometer probleemloos rijden en dan net die laatste vijfhonderd meter voor een te lage onderdoorgang komen te staan, of een brug die niet meer dan drie ton kan dragen of wegwerkzaamheden. Zeer regelmatig moest er door onverwachte obstakels op het eind van een lange reisdag nog geïmproviseerd worden om een goede slaapplek te vinden.

Tomtom

Goed, drie kilometer, geen onderdoorgangen, geen bruggen, ik draai de contactsleutel om, het vertrouwde geronk van de motor geeft me moed. Het is de eerste keer sinds de helse rit met de kapotte brandstofpomp naar Santiago dat ik weer ga rijden. Ik ben een beetje gespannen maar moet toch het drukke stadsverkeer in. Het is net half twee dus iedereen is hongerig op weg naar huis voor de het eten en de siësta. Dan stuurt de Tomtom me een afslag in die ik onmogelijk kan maken. Te steil, te smal en een te scherpe bocht. Hopeloos. Een andere optie is er niet waardoor ik ook nog moet keren op dit korte smalle drukke stukje weg.

Erfenis

De routeplanner die ik mee heb is hopeloos verouderd. Een erfenis van mijn vader. Lastig, maar zelden een echt probleem. Wel vervelend is dat hij is ingesteld op personenauto’s en dus geen rekening houdt met de omvang en het gewicht van een vrachtauto. Ik besluit het nog een keer te proberen en te kijken of er een andere route is. Helaas, weer kom ik bij dezelfde onmogelijke bocht. De stres zit er direct weer goed in. Dan zie ik met grote letters La Coruña op de borden staan en besluit Santiago achter me te laten.

Historische stad

Nu dus een tweede poging om deze historische stad te bezoeken. Ik heb een andere camper plaats gevonden en ben door de stadsbus in vijftien minuten midden in het centrum afgezet.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *