Willy’s Treffen 2015

IMG_3369

De aankomst is hartelijk en vertrouwd. Naam, adres en 35 euro entree geld geven ons toegang tot het terrei. Het is al behoorlijk vol maar alsof we nooit anders gedaan hebben manoeuvreren we door de spontaan ontstane straten van dit tijdelijke dorp. Sommige wagens vormen samen een soort woonerf waar bekenden elkaar treffen rondom een oude wasmachine trommel waar een vuurtje in gestookt wordt. Anderen staan solitair naast elkaar.

IMG_3347

Willy ’s treffen is een legendarisch samenstromen van allerlei soorten overlanders, mobilhomes, expeditiewagens etc. De verscheidenheid, vooral te danken aan de hoge graad van zelfbouw, is onuitputtelijk.  Het is een gemoedelijke gemeenschap, ondanks de waarschuwing aan het begin van het terrein dat er gestolen wordt uit voertuigen.

IMG_3335

De festivalgangers zijn een verzameling uit allerlei lagen van de bevolking. Vrolijke hippies, safari-gangers en stoere mannen die, met de handen diep in de zakken, staan te kijken wat de ander voor wagen gemaakt heeft. Er zijn subgroepen die zich tot de kerk van MAN of Hanamag, Mercedes Deutz of (zoals wij ) Steyr hebben bekeerd. Herkenning van collega-bezitters is hier een hoopvolle bezigheid.

IMG_3334

De gesprekken gaan over opbouw en onderbouw, ouderdom en kilometerstanden, belasting en gewicht en heel af en toe (dat valt ons vrij snel op) over verre landen en reisplannen. Voor sommigen lijkt het maken van een wagen belangrijker dan de reis die je ermee zou kunnen maken.

IMG_3350

Willy’s is een dorp dat geen enkele eenheid kent in de verzameling van Wowa’s. wohnwagen’s. De eenheid zit hem in de authentieke vrijheid om te gaan en te staan waar je wilt. Het is een dorp dat onafhankelijkheid uitstraalt. De wens om zelf te bepalen, te bouwen en te reizen.

IMG_3370

Ondanks deze open sfeer van onafhankelijke geesten en grote verscheidenheid voelt het toch een beetje als aankomen op de camping. Met een mengeling van nieuwsgierigheid, leedvermaak en geveinsde onverschilligheid kijkt een ieder die al ‘gesetteld’ is hoe wij, de ‘nieuwelingen’ ons een plekje gaan veroveren in deze tijdelijke gemeenschap.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *